Gefeliciteerd, je hebt een hond! Honden zijn de beste vriend van de mens en je wilt natuurlijk zo goed mogelijk voor je nieuwe beste vriend zorgen. Om te voorkomen dat je voor onverwachte dierenartskosten komt te staan, kun je een dierenverzekering afsluiten. Er zijn verschillende aanbieders van hondenverzekeringen. Maar welke hondenverzekering is nu de beste?

Jouw situatie

Helaas is dat erg afhankelijk van je situatie. Heb je bijvoorbeeld een pup of een oudere hond? Heb je een grote of een kleine hond? Is het een rashond of een kruising? Ook is het belangrijk, dat je nadenkt hoeveel eigen risico je kunt dragen en tot welk bedrag per jaar je verzekerd wilt zijn. Dit is namelijk bij elke verzekering anders.
Een voorbeeld: je hebt een Duitse herder reu van 4 jaar oud uit het asiel. Op dit moment is er niets met je hond aan de hand, maar omdat je natuurlijk nooit weet wat de toekomst brengt, wil je je hond verzekeren. Je wilt het liefst zo veel mogelijk vergoed krijgen. Welke verzekering is dan het beste voor jouw hond? We vergelijken 3 grote aanbieders van hondenverzekeringen.

Bij Reaal Dier & Zorg wordt maximaal 90% van de declaraties vergoed tot maximaal € 5.000 per jaar. Met € 150,00 eigen risico per jaar is de basispremie € 50,86 per maand. Bij Petplan wordt in het Plus-pakket 80% van de kosten vergoed bij medicatie en behandelingen, 75% van consult en onderzoek en heup- en elleboogproblemen en 50% van een gebitsbehandeling, tot maximaal € 4.000 per jaar. De premie is € 51,02 per maand. Bij Hema wordt in het basispakket 85% van de declaratie vergoed tot maximaal € 3.000 per jaar. De premie per maand is € 41,30.

Hema de goedkoopste

Op het eerste gezicht lijkt Hema dus de beste keuze, omdat deze verzekering het goedkoopste is. Maar natuurlijk moet je ook naar de dekking en de voorwaarden kijken. Bij Hema betaal je bijvoorbeeld € 45,00 per ingediende declaratie. Ze raden je dan ook aan, om declaraties zo veel mogelijk te verzamelen en 1 keer per jaar in te sturen. Dit betekent wel, dat je eerst alle kosten voor zou moeten schieten, omdat de declaratiekosten anders snel oplopen. Als jij voor een hondenverzekering kiest, omdat je niet voldoende spaargeld hebt om de dierenartskosten zelf te kunnen betalen, is de Hema misschien niet jouw verzekering.

Verschillen in dekking

Ook de dekking is per verzekering verschillend. Bij Reaal worden vaccinaties wel vergoed, bij Hema en Petplan wordt dit alleen vergoed bij een aanvullende verzekering of een uitgebreid pakket. Hema en Petplan vergoeden weer bloedonderzoeken, waar Reaal deze alleen vergoedt, als het gaat om een onderzoek voorafgaand aan een operatie.
Kortom, het kiezen van een goede dierenverzekering is niet makkelijk. Het is belangrijk om vooraf te bedenken, wat jij graag vergoed wilt krijgen en wat je belangrijk vindt. Op een vergelijkingswebsite kun je vervolgens in 1 oogopslag de verschillende verzekeringen vergelijken. Daarna kun je de polisvoorwaarden van de verschillende verzekeringen goed doorlezen op de voor jouw belangrijke punten. Vervolgens kun je de verschillende premies bekijken en zo de beste verzekering uitkiezen.

Dierenverzekeringen vergelijken

Het beste kun je dierenverzekeringen vooraf vergelijken. Zo heb je bijvoorbeeld de dierenverzekering pagina van Zeker.com waar je veel informatie vindt en ook direct kunt vergelijken. Maar ze hebben ook een speciale pagina met de beste hondenverzekering. Succes met het vinden van de beste verzekering voor jouw situatie.